Neden Endüstriyel Pazarda Lazer Markalamaya geçiliyor ?
top of page
  • Gökhan Yılmaz - CarePromo

Neden Endüstriyel Pazarlarda Lazer Markalamaya Geçiliyor ?

'Kişiye özelleştirme, logo, bar kod ve seri numarası gibi ürün kimliği uygulamalarında endüstriyel pazarlarda artan fiber lazer kullanım nedenleri. Epilog'un lazer markalama sistemlerinin artan markalama ihtiyaçlarını karşılamadaki yeteneklerini öğrenin!'

Fiber Lazer Sistemleri ile Metal Markalanması

Belirli nesneleri özelleştirme, fikri mülkiyet haklarını koruma ve yüksek güvenlik tedbirleri alma ihtiyaçları, endüstriyel uygulamalar için lazer markalama talebinin büyümesine yol açmaktadır. Lazer markalama, şirket içi ürünlere logo veya özel marka eklemek isteyen küçük işletmelerin ötesinde, endüstriyel alandaki pek çok ürün üzerinde kalıcı iz bırakma, sahte ürünler veya kopyalara karşı denetlenmesi sağlayan bir yol sunar. Lazer markalama, bir lazer ışınının, gözün görüntüleyebileceği bir görüntüyü ortaya çıkması için bir yüzey tabakasını fiziksel olarak kaldırdığı bir yakma işlemdir. Fiber lazerler durumunda, lazer üretimi, nadir toprak elementi olan ytterbiyum kaynaktan elde edilen yoğun bir diyot ışığının fiber optik kabloların sonuna pompalanması ile başlar. Ytterbium elementinden absorbe edilmiş diyot enerjisi foton formunda serbest bırakılarak fiber optik kablolarla taşınır. Optik kabloları terk eden fotonlar 1062 nm'lik bir dalga boyunda lazer ışını oluştururlar. İşlem çok hızlıdır ve hemen hemen her türlü metal ve birçok mühendislik plastiğin markalanmasında kullanıla bilir.


Endüstriyel lazer markalama pazarındaki en büyük segmentlerden biri, lazer gravür işleminin kredi kartları, kimlik kartları, hassas belgeler ve daha fazla güvenlik önlemi gerektiren diğer öğeler için ideal olduğu tanıma güvenlik bölümünde yer almaktadır. Kimlik kartlarında, üst kat saydam tabakayı etkilemeden alt katmanın pigmentlerinin rengini değiştirmek için çok tabakalı formatlar kullanılması popüler bir uygulamadır. Bu, sahtekârlığın önlenmesi için yüksek kaliteli görüntü ve metinlerin üretilmesini sağlar ve aşınmaya ve değiştirilmeye karşı dayanıklıdır.


Bu örnekler, lazer markalama sistemlerinin endüstri işletmelerine sunduğu imkanlardan sadece birkaçıdır. Lazer markalama ile, seri numarası markalama, zaman ve tarih üretim bilgisi, parça numaraları, bileşen etiketleri, barkod aşındırma, veri matris kod işaretlemeleri, marka bilinci oluşturma ve endüstriye özgü kodlar sağlayabilir. Oluşturulan lazer markalama, barkod tarayıcıları, RFID tarayıcıları veya diğer envanter izleme araçları tarafından kolaylıkla okunabilen çok yüksek kalitede bir işaret sağlar. Bu sebeplerden ötürü lazer markalama, parçaların tanımlanması, envanter kontrolü ve takibi, güvenlik ve uyarı bildirimi ile kayıp önlemede önemli bir araç haline gelmiştir. Sonuç olarak, robotik, 3B baskı, envanter yönetimi, bankacılık, güvenlik, devlet kurumları ve otomotiv sektörü gibi pek çok yeni endüstriyel bölüm, ek bir güvenlik katmanı sağlamak için lazer markalama işlemine başlamışlardır.


Endüstride Lazer Markalama Kullanmanın Faydaları

Endüstriyel markalama ihtiyaçlarında Epilog Lazer sistemlerini kullanmanın çeşitli avantajları vardır.


Birincisi, bir Fiber veya Galvo sistemi, paslanmaz çelik, makine aleti çeliği, pirinç, bakır, nikel, silikon, titanyum, alüminyum, karbon fiber ve çok daha fazlasını içeren neredeyse çıplak veya kaplanmış metali lazerle oyabilmektedir. Bir endüstrinin belirli parçaları yapmak için kullandığı metal türüne bakılmaksızın, bir Fiber veya Galvo sistemle ile markalanabilir.


Büyük ve hantal parçaları bile markalama imkanı

İkincisi, tek seferde bir parça gravür veya komponent dolu bir tepsi veya kalıp aynı anda markalana bilir. Parça boyutuna ve makinenin çalışma alanına bağlı olarak, lazer gravür yüzlerce parçanın aynı anda kazınmasına olanak tanır. Bu, kimlik kartları hazırlarken veya hızlı bir şekilde yapılması gereken belli parçalar üzerinde barkod markalar iken özellikle önemlidir. Son olarak, büyük parçalar hantal olabilir ve markalanmaları zor olabilir, bununla birlikte, Epilog Laser'den Fusion M2 40 fiber lazer sistemleri gibi bazı makineler 40 "x 28" x 12.25 "e kadar en büyük parçaları ve aletleri bile markalayabilir.


Doğru Makineyi Bulma

Endüstriyel sektör için en yaygın kullanılan lazer markalama makineleri, özellikle çıplak metal işaretlemesi için tasarlanan daha önce belirtilen fiber lazer sistemleri veya Galvo sistemleridir. Galvo sistemleri genellikle lazer markalama işleminde daha hızlıdır ancak daha küçük boyutlu olma eğilimindedir. Epilog Laser'in yeni G2, kaliteden ödün vermeksizin veya ürün endekslemesi gerektirmeden daha büyük bir çalışma alanına lazerle işaretleyebilen ilk Galvo lazer sistemidir. G2, 24 "x 24" e kadar olan ayarlanabilir markalama alanı üzerinden hızlı markalama imkanı veren, hava soğutmalı, darbeli (pulsed) bir fiber lazerdir. Geleneksel Galvo sistemlerinde kullanıcılar, belirli bir odaklanma aralığına sahip küçük bir çalışma alanı ile sınırlıydı veya işlerinde Sınıf IV güvenlik sınıfı olan açık lazer kullanmak için özel güvenlik önlemleri (koruyucu gözlük ve giysi gibi ek önlemler) almak zorunda idiler. Epilog Laser G2, bu sınırlamaları, en geniş parçaların bile güvenli bir şekilde gravürlenmesi için dinamik odaklama lens teknolojisi ile fokal yüksekliği ve ışın dağıtımını ayarlayarak ortadan kaldırmaktadır.


G2 Galvo nun Kapalı sistem çalışan güvenli kabini

Fiber lazer sistemleri Galvo sistemleri kadar hızlı olmasa da, cömert çalışma alanları sunar, parçalar / bileşenlerle dolu bir çalışma alanındaki ürünler için idealdir. Fiber lazerler, çeşitli tabla boyutlarıyla üretilir ve hemen hemen her metal veya mühendislik plastiği üzerinde markalama sonuçları üretebilirler.


Markalamaya Hemen Başlayın!

İster sahteciliği önleme veya fikri mülkiyetin çoğaltılmasını önlemek için bir güvenlik katmanına ihtiyaç duyulması olsun ister barkod, seri numarası, logo gibi endüstriyel markalama ihtiyaçları veya kişiye özel ürünler üretilmesi için olsun; Epilog Laser, kolay kullanım özellikleri yüksek çözünürlüklü markalama sonuçları ve pek çok akıl dolu teknolojik yetenekleri ile fazla eğitim gerektirmeyen kullanım kolaylığı ile bu ihtiyaçlarınıza cevap vermeye hazır. Epilog'un lazer sistemleri hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız, hangi seçeneğin doğru olduğunu görmek, demo için bizimle iletişime geçin.


www.carepromo.com

bottom of page