Cam tüp mü, Metal tüp mü ? Nedir bu CO2 Lazer tüplerinin farkı ?
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Cam tüp mü, Metal tüp mü ? Nedir bu CO2 Lazer tüplerinin farkı ?

Epilog Laser makineleri neden hava soğutmalı metal lazer tüplerle üretilir?



Bir CO2 lazer makinesi satın almak istediğinizde dikkate almanız gereken birkaç nokta vardır. Pazardaki sistemleri farklılaştıran temel özelliklerden biri, makinenin lazer kaynağı olarak kullandığı lazer tüpünün türüdür. Karşılaşacağınız iki ana seçenek su soğutmalı cam tüpler ve hava soğutmalı metal tüplerdir. Epilog Laser makineleri metal tüpler ile donatılmıştır. Tüplerimiz ayrıca kaliteli seramik bileşenlerle üretilmiştir. Şimdi hem cam hem de metal lazer tüplere bir göz atalım ve neden metal tüplerin daha iyi bir seçenek olduğunu görelim.



Cam Lazer Tüpler


Su soğutmalı cam tüpler, genellikle daha düşük maliyetleri nedeniyle cazip bir seçenektir. Cam tüplerin maliyeti daha düşüktür, ayrıca lazerleri nispeten ucuz bir işlem olan doğru akım (DC) ile uyarıcı gaz tarafından üretilir. Cam tüpler ayrıca lazer kesim için çalışan ışınlar üretir. Bununla birlikte, cam lazer tüplerin bazı dezavantajları vardır.


Neredeyse tüm cam tüplerin suyla soğutulması gerekir. Cam, zayıf bir termal iletkendir, bu da ısının uzaklaştırılmasına yardımcı olmak için sirkülasyon suyunun gerekli olduğu anlamına gelir. Su soğutma sistemi olmadan, bir cam lazer tüp aşırı ısınır ve çalışmaz hale gelir. Böyle bir soğutma sistemi, maliyetinizi ve ayak izinizi artıracak ve ayrıca bakımı gereken daha fazla arıza noktası ortaya çıkaracaktır.



Bir su soğutma sistemine duyulan ihtiyaç aynı zamanda bazı önemli güvenlik endişelerini de beraberinde getirir. Cam lazer tüpte CO2 gazını harekete geçiren DC güç kaynaklarının çok yüksek voltajlarda çalışması gerekir. Bu tür voltaj seviyelerini bir su soğutma sistemiyle birleştirdiğinizde, bir şeyler ters gittiğinde sonuçlar ölümcül olabilir.


DC uyarma işlem, doğal olarak lazer tüpünün atabileceği atım hızını (pulse) sınırlar. Bu sebeple lazer ile kazıma yapıldığında, yüksek detay için gerekli sürekli bir atım yapamaz. Aksine, malzeme üzerinde hareket ederken saniyede birkaç kez ateşleyerek "atımlar" verir. DC uyarımlı lazer tüpleri daha az atım yaptıklarından, bu da kazıma hızlarını önemli ölçüde azaltır ve kazıma kalitesini önemli ölçüde düşürür.



DC uyarımlı cam tüplerin kullanım ömrü ile ilgili endişeler de vardır. Cam, doğal olarak metalden daha kırılgandır. Nakliye ve kurulum sırasında hasar riski daha fazladır. Cam tüplerle ilgili en büyük arıza endişesi, DC uyarma işleminin bir tüpün optiklerini ve elektrotlarını iyonlarla bombardıman etmesi ve bu da zaman içinde bozulma olasılığını artırmasıdır. Çoğu cam tüp yalnızca 6 aylık garantilerle desteklenir ve bu süre dışında bir cam lazer tüp arızalandığında, genellikle yepyeni bir lazer tüp satın almanız gerekir. Bu da maliyetleri ve israfı artırır.



Metal Lazer Tüpler


Metal lazer tüplerin tek dezavantajı yüksek maliyetleridir. Yine de bu maliyet, performans, dayanıklılık, güvenlik ve boyut açısından size huzur verir.



Epilog’un metal ve seramik CO2 lazer tüpleri hava soğutmalıdır ve gazları radyo frekansı alternatif akımı (RF) tarafından uyarılır. Sıcaklığın uygun şekilde düzenlenmesi için yalnızca doğrudan makinelerimize yerleştirilmiş fanlar gerektirir. Bu sadece mekansal ayak izinizi azaltmakla kalmaz, aynı zamanda ek ekipman ihtiyacını (ve maliyetini) ortadan kaldırır ve bakım gerektiren öğelerin sayısını sınırlar. Ayrıca, yüksek voltajlar civarında su soğutmanın getirdiği güvenlik endişelerini ortadan kaldırır.


RF uyarım süreci, daha yüksek kazıma hızları ve ortaya çıkan gravürlerde daha ince ayrıntılar sağlayan daha hızlı lazer atımına (pulse) izin verir. Metal tüpler ayrıca cam alternatiflere göre daha dayanıklı ve çok daha uzun ömürlüdür.



Epilog Laser olarak, müşterilerimizin mümkün olan en iyi performans gösteren sistemleri almasını sağlamak için makinelerimizi hava soğutmalı metal ve seramik CO2 lazer tüpleri ile üretmeyi seçiyoruz. Tüm tüplerimiz iki yıllık garantilerle desteklenmektedir.


Cam lazer tüplerin fiyatları düşük olup lazer kesimi elde edebilirsiniz. Metal lazer tüplerle ise lazerin çok daha uzun süre dayanacağına, daha hızlı kazıma yapacağına ve çok daha güvenli olacağına garantisi ile birlikte en yüksek kalitede hem lazer kesim hem de lazer kazıma sonuçları elde edersiniz.


Hangi lazer makinesinin ve hangi lazer tüpünün siz ve işiniz için en iyi seçenek olduğunu araştırmak önemlidir. Hava soğutmalı bir metal lazer tüpüne yatırım yapmanın size uzun vadeli kar ve daha sorunsuz bir işletim süreci sağlamasının yanında detaylı markalama ve kesim sonuçları elde etmenizi sağlar. Epilog Laser olarak 30 yılı aşkın bir süredir bu inançla hava soğutmalı seramik komponentli metal tüpler ile donatılmış sistemler üretiyoruz.


Lazer sistemlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için;

0212 320 26 60 pbx - www.carepromo.com

1.030 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page