Lazer ile Tabela Yapımı
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Lazer ile Tabela Yapımı

Lazer kazıma ve kesme yöntemi ile tabela yapımı hem uzman lazer kullanıcıları hem de işe yeni başlayanlar için çok popüler bir uygulamadır. Lazerler pek çok materyal ile çalışabildiklerinden diğer işlerden kalmış atık materyallerden bile özel düğün yönlendirmelerinden oda numarası tabelalarına kadar iç mekan tabela projeleri oluşturmak çok kolaydır.


Videomuzda yaptığımız tabelalara bir göz atın. Sadece biraz ahşap, akrilik, biraz boya ve vidalar ile birlikte, nasıl lazer kesim ve oymalı tabela oluşturduğumuzu görün.


Epilog Laser ile Tabela Yapımı



Tasarımı istediğiniz gibi hazırlayın.










Düğün tabelası için boya doldurma tekniği kullanacağız. Önce ahşabı maskeleyin, lazere de kazıyın.

Gravür bittiğinde, gravürlenen alanı boyayın ve kurumasını bekleyin. Boya kuruduktan sonra bandı çıkarın ve hazır.




Oda numarası tabelaları için önce ahşap bloğa rakamları lazerle kazıyarak başladık. Daha sonra akriliği lazerle kesip ahşaba yapıştırdık. Oda numarası işaretlerinin ikinci stili için, az önce kestiğimiz numaralardan hurda akriliği kullandık ve ahşaba tutturmak için vidaları kullandık.


Akrilik kesmek için birkaç ipucu:


• Akriliğin en iyi şekilde kesimi nispeten yavaş hız ve yüksek güçle elde edilir. Bu kombinasyon, lazer ışınının akriliğin kenarlarını eritmesine ve neredeyse alevle parlatılmış bir kenar oluşturmasına olanak tanır.


• Akrilikler genellikle kesmek için yalnızca tek bir geçiş gerektirir, ancak daha kalın akrilikler iki geçiş gerektirebilir. Bazı kullanıcılar, koruyucu yapışkan kağıda su püskürtmenin lazer kesim sırasında daha iyi bir kenar oluşturduğunu belirtmektedirler.


• Gravürden önce akriliğin arkasındaki koruyucu yapışkan kağıdı çıkarın. Akrilik tutarken çizilmeyi önlemek için ön koruyucu örtü tabakasını soymadan bırakın.



Epilog Laser sistemleri ile hazırlanmış tabela örnekleri


Epilog Laser sistemleri hakkında daha detaylı bilgi için;

0212 320 26 60 pbx

www.carepromo.com

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page