Lazer Kesim Akrilik Kişisel Koruyucu Ekipman Yüz Siperliği Yapımı
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Lazer Kesim Akrilik Kişisel Koruyucu Ekipman Yüz Siperliği Yapımı

COVID-19 salgını sırasında ön saflardakileri desteklemek için tasarlanmış, hızlı kesilip monte edilebilen bir akrilik yüz siperinin oluşturulmasıyla kişisel koruma ekipmanına odaklanacağız.



PETG plastiğe alternatif olarak, ince esnek şeffaf akrilik kullanacağız.


Almanya'da bulunan Bauhaus-Universität Weimar'daki Bauhaus Form + Function Lab ile Jason Reizner'a Bauhaus Uni Visor tasarım dosyası için özel olarak teşekkür ederiz. Dosya, 24 "x 12" (610 x 305 mm) çalışma alanı ve montaj talimatları ile daha küçük lazerler için yerleştirilmiş iki parçalı bir kafa bandı içerir.


ppe-face-shield_bauhausunivisor
.zip
Download ZIP • 1.79MB

İhtiyaç duyulan malzemeler:


Akrilik Levha - En az 24 "x 12", 0,020 "veya .030" kalınlığında (60 cm x 30 cm x 0,5 mm) IPI Crystal Gloss Clear, Genel Amaçlı Akrilik.


Epilog Fusion Pro Lazer makinesi


80 watt'lık bir Fusion Pro 32 kullandık: Akrilik Kesim Vektör // Hız % 20 // Güç % 100 // Frekans % 100


Başlangıç


Bu proje için IRIS kamera kayıt teknolojisine sahip Fusion Pro lazer makinemizi kullanacağız. Lazerde, 24 ”x 12” (60 cm x 30 cm) Şeffaf Akrilik levhayı lazer makinesine yerleştirerek başlayacağız. Ardından otomatik odaklama özelliğini kullanarak, malzemeyi kesmek için odak noktasına getireceğiz.


Dosya Bilgileri ve Yazdırmadan Önce Hazırlık


Bu proje dosyasını sizin için birçok formatta (CDR, AI, PDF ve EPS) sunuyoruz, bu nedenle tercih ettiğiniz dosyaları bulmak için indirme klasörüne göz atmayı unutmayın.


Dosyayı tasarım yazılımında açtığınızda yüz siperi kafa bandının iki çeşidi olduğunu fark edeceksiniz. Varyant A, daha büyük bir lazer ve daha büyük bir akrilik levha gerektirir, oysa B varyantı, daha küçük lazerleri ve 24 "x 12" akrilikten (60 cm x 30 cm) genel boyutta bir levhayı barındıracak şekilde yeniden yapılandırılmıştır.


Bu işi lazere yazdırmadan önce, ihtiyacımız olan parçaları seçeceğiz ve bunları 24 "x 12" (60 cm x 30 cm) plastik levha için yeni bir dosya kurulumuna yerleştireceğiz. Ardından, tüm kesim çizgilerimizi tek bir renge, bu durumda siyaha çevireceğiz.


Kesim İşlemi ve Lazer Parametreleri

Parçalarımız şimdi yeni dosyamıza yapıştırılmış ve tüm çizgiler artık tek renge dönüştürüldüğünde, kesim çizgilerimizi lazere yazdıracağız ve yüz siperi parçalarını kesmek için gerekli ayarları uygulayacağız.



Epilog Yazılım Paketinde, İşlem Türünü Vektör, hızı % 20, gücü % 100 ve frekansı % 100 olarak ayarlayacağız ve ardından dosyayı kesmek için lazere yazdıracağız. Epilog Laser sisteminizin yapılandırmasına ve watt değerine ve kullandığınız malzemenin kalınlığına ve türüne bağlı olarak değişmektedir. Makinenizin ayarlarını tam yapmak için birkaç test kesimi yapmanızı öneririz.


Kesim Ayarları (Akrilik) Makine: 80 Watt CO2 Fusion Pro Hız %20, Güç %100, Frekans %100.



Lazer ile Kesim


Şimdi lazer sisteminde, lazer işimizi dokunmatik ekran kontrol panelinden seçeceğiz ve ardından parçalarımızı kesmeye başlamak için başlat düğmesine basacağız.

Lazer makinesi, iki parçalı kafa bandını ve ana yüz siperi parçalarını ince, şeffaf akrilikten hızlı bir şekilde kesecektir.


Maske Hazırlama ve Montajı


Akrilik yüz siperi parçaları kesildikten sonra, bunları lazer yatağından çıkaracağız ve yüz siperini oluşturan üç parçanın her iki tarafından maskeleme malzemesini çıkarmaya başlayacağız.

Maskeleme malzemesi çıkarıldığında, Bauhaus tarafından sağlanan montaj kılavuzunu kullanarak maskemizi monte etmeye başlayacağız.

İki parçalı kafa bandı bölümü için, iki kafa bandı parçasını bir araya getirip bunları kilitleme tırnağıyla kilitleyerek başlayın.

Kafa bandı parçalarını bağladıktan sonra, baş bandını yüz siperi deliklerinden geçireceğiz ve bu noktadan itibaren Bauhaus talimatlarını kullanarak yüz siperinin montajını tamamlayacağız.

Kafa bandının oturmasını test etmeniz ve kullanıcı için ayarlamalar yapmanız gerekebilir, ancak doğru bir şekilde takıldıktan sonra kafa bandı burada gösterildiği gibi rahat bir şekilde oturmalıdır.

İşte hazır! Ucuz bir ince akrilik levha ve bir Epilog Lazer makinesi ile hızla oluşturulan bir kişisel koruyucu ekipman yüz siperi. Sağlıcakla kalın...

Epilog Laser sistemleri hakkında daha detaylı bilgi için 0212 320 26 60 pbx.

92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page