Lazer Kesim Kumaş PPE T-Shirt Maskeleri Yapımı
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Lazer Kesim Kumaş PPE T-Shirt Maskeleri Yapımı

Başka bir Epilog Laser projesine tekrar hoş geldiniz! Bu sefer, eski tişörtlerden tıbbi olmayan PPE yüz maskeleri yapacağız. Hazır kumaştan iki katmanlı maskeleri nasıl hızlı ve kolay bir şekilde kesebileceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin veya aşağıdaki projeyi okumaya devam edin!




İhtiyac duyulan malzemeler:


Tişört (veya diğer tür kumaş)

Bir Epilog Laser sistem


Mini 24 60w kullandık bu projede.


Çift kat kesim için: Hafif / Orta Ağırlıkta Pamuk Tişört


Vektör - Hız:% 75 // Güç:% 35 // Frekans: 2500


Tek kat kesim için: Kat Hafif / Orta Ağırlıkta Pamuk


Vektör - Hız:% 75 // Güç:% 25 // Frekans: 2500


Eski tişörtler genellikle kolayca bulunabilen ve ucuz malzemelerdir, bu tıbbi sınıfta olmayan maskeler yapmak için harika bir seçenektir.


Malzemenizi lazer makinesine koymanın iki ana yolu vardır.


Doğrudan Lazer Kesim Tişörtleri


Yöntemlerden biri, tişörtü doğrudan makinenizin çalışma alanına yerleştirmektir. Bunu yaparken dikkate alınması gereken iki şey var.


Öncelikle, lazer kafasının malzemeyi yakalamadan makine etrafında hareket edebilmesi için uygun açıklığa sahip olduğundan emin olmanız gerekir. Bu nedenle tişörtün herhangi bir alanda toplanmadığından emin olmalısınız. Mini 24'teki açıklığı kontorl için X / Y Kapalı düğmesine basın ve onaylamak için Git'i seçerek ve ardından lazer kafasını manuel olarak hareket ettirerek kontrol edebilirsiniz.


Akılda tutulması gereken ikinci şey, malzemenizin olabildiğince düz olmasıdır. Böylece düzgün kesim elde edersiniz. İki katman tişört malzemesini keseceğiz, ancak malzemenin yüzeyini lazerle odak dışına çıkaracak kıvrım veya toplanma olmadığından emin olmalıyız.

Lazerinizin malzemenin yüzeyine odaklandığından emin olun, ardından grafik dosyasıyla Adobe Illustrator'a gidin.


Tasarım boyutumuzun lazer çalışma alanımıza uygun hale getirip işi yazdırarak makineye yollayın.



Ardından Epilog Dashboard yazılımda yazdırma ayarlarımızı yapılandıracağız.

Burada kullandığınız hız ve güç, T-shirt malzemenizin kalınlığına bağlı olacaktır. İnce ve orta ağırlıklı pamuklarla çalışacağız ve iki katman için % 75 Hız ve % 35 Güç, 2500 Frekans ile oldukça iyi sonuç verdiğini gördük.


Ayarlarımız yaptıktan sonra işi makineye yazdırabiliriz. Potansiyel olarak düzensiz şekilli malzemelerle çalıştığımız için dikkate alınması gereken bir şey daha, grafiğin doğru şekilde yerleştirildiğinden ve malzemeye sığacağından emin olmaktır. Bunu yapmanın bir yolu, Red Dot Pointer'ı açmak için Mini'nin kontrol panelindeki İşaretçi düğmesine basmaktır.



Ardından, makinenin kapağı açıkken işi çalıştırın ve lazerin nereleri keseceğini görmek için kırmızı noktayı izleyin. Lazer malzeme sınırlarından çıkarsa, grafik yazılımınıza geri dönüp yerleşimi buna göre ayarlayın.


Grafiğin yerleşiminden emin olduğunuzda, işi çalıştırmak için Git düğmesine basın.



Lazer, tişörtün hızlı şekilde kesecektir. Yaklaşık 30-40 saniye içinde bir çift maskeniz olur.


Lazer Öncesi El Kesimi ile Tişörtlerin Hazırlanması:


Şimdi, önceden biraz daha fazla zaman alan ancak lazerde biraz çalışmayı azaltabilecek olan malzemenin hazırlanması için ikinci seçenek, tişörtlerinizi önceden kesmektir. Tişört ve yakasının boyutuna bağlı olarak üç ila dört güzel dikdörtgen malzeme elde edebilirsiniz.


Bu yöntemi kullanmak, makinedeki malzemeyi hazırlarken demetleme ve katlanma olasılığını azaltır.


Bir yığın eski tişört alıp oldukça kısa bir sürede ve kolayca çok sayıda maske oluşturabilirsiniz.





Son Montaj


Maskelerin neden dört deliği olduğunu merak ediyorsanız, bunun nedeni iki kat koruma sağlamak için katlanacak şekilde tasarlanmış olmaları. Ve böylece katlanmış bir mendil, kağıt havlu yerleştirebileceğiniz bir yuva oluşturmasıdır. Yahut başka bir filtreleme malzemesi konabilir. Yine de bunlar tıbbi sınıf maskeler değildir ve bu şekilde kullanılmamalarının koruyuculuğu tartışmalıdır. Ancak ufakta olsa bir bariyerleme yaparlar.




Maske katlandığında, kulaklarınız için bir çift açıklık olacak şekilde delikleri hizaladığınızdan emin olun, ardından maskenizi takabilirsiniz.


İşte buyrun! Eski tişörtlerden süper hızlı, yapımı kolay maskeler. Herkese teşekkürler ve sağlıklı kalın.


Epilog lazer sistemleri ile yapabileceklerinizi öğrenmek için;

0212 320 26 60 pbx - www.carepromo.com

91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page