top of page
Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

MDF ve Akrilik ile Lazer Kazıma Deri Kabartma Damgaları

Deri üzerinde benzersiz bir görünüm elde etmek için lazer makinenizi kullanmanın eğlenceli bir yolu.



Bu projede derinin kabartma soğuk damgalama yapmak üzere MDF ve akrilik kazıyarak damga yapacağız. Epilog Lazer ile deri ve pek çok malzeme üzerinde güzel, net gravürler yapabilirsiniz. Aynı zamanda özel yapım lazerle kazınmış damgaları kullanarak benzersiz bir damgalama yapacağınız soğuk deri damgalar da yapabilirsiniz. Nasıl yaptığımızı görmek için videoyu izleyin ve blog yazımıza göz atın!


Epilog Lazer makinesi ile direkt deri üzerinde çok belirgin, keskin gravürler elde edebilirsiniz. Ancak bu damgalama tekniği size farklı bir görünüm kazandıracak harika bir alternatiftir. Deriye bir damgayla basmak, büyük ölçüde malzemenin yüzey görünümünü ve dokusunu korunmasını sağlarken elle oymaya, CNC yönlendirmeye veya 3D baskı damgalarına hızlı ve uygulanabilir bir alternatiftir.


Dizaynı Hazırlamak


Önceden kesilmiş deri parçalar ile başlıyoruz tasarılarımızı hazırladık. Daha önce bir lazer için grafik hazırladıysanız, bu aşama aşina olacaktır. Grafiklerimiz siyah beyazdır ve siyah alanlar lazere nerede ateşlemesi gerektiğini gösterir. Grafiklerin kalması ve damganın 'yükseltilmiş' kısmını oluşturması için logolarımızın ve metnimizin etrafındaki malzemeyi kazıyacağız. (Ters Kazıma).


Bu proje için grafiklerle ilgili akılda tutulması gereken en önemli şey, grafiklerin ayna (mirror) yansıma yaptığımızdan emin olmamız gerektiğidir. Bir malzemeye bir damga bastırıldığında, o malzeme üzerinde ortaya çıkan baskı, damganın ters bir öğesi olacaktır. Bu yüzden, türetmek istediğinde görüntünün doğru okunması için damgadaki grafiklerin damgaya yansıma olarak kazınması gerekir.


Kolaylık sağlamak için, damgalarımızı deri parça ile aynı boyut ve şekilde tasarladık. Bu gerekli değildir, ancak daha sonra damgalarımızı hizalamamıza yardımcı olacaktır. Damgaların kenarları parçaların kenarlarıyla aynı hizada olacağından, eşleştirmede grafiklerimizin yerleşimini kolaylıkla yapabiliriz. Lazer kullanmanın güzel yanı, basım ihtiyacımız olan veya şekilde kesebilmemizdir, dolayısıyla herhangi bir ürün için özel, kullanımı kolay damgalar oluşturabiliriz.


Damgaları Kazıma



Bu proje için en son teknoloji makinemiz 120 watt'lık bir Fusion Pro 48'i kullandık. Bu makine, tasarımı kazınacak malzeme üstünde bizim basitçe tıklayıp sürükleyip kopyalayıp yapıştırmamızı çok kolaylaştıran yerleşik IRIS ™ kamera sistemimizle birlikte gelir. Bu, Fusion Pro'nun çok kullanışlı bir özelliğidir. Ancak bu proje kesinlikle makinelerimizden herhangi biriyle gerçekleştirilebilir


Gravür Ayarları

Makine: 120 Watt CO2 Fusion Pro, DPI600 Hız % 40, Güç % 100.



Malzemelerin yüzeyini korumak için MDF ve akrilik levhalarımızı maskeledik. Önceden maskelenmiş malzemeler kullanmanızı veya damgaları kazıyacağınız ve keseceğiniz yüzey alanına kendi maskelemenizi uygulamanızı öneririz. Bu gerekli değildir, ancak kazıma sonrası yapılması gereken temizleme miktarını azaltarak işlemi çok daha kolay hale getirecektir. Ayrıca, temizleme işlemi sırasında damganın yüzeyini çizilmelere karşı korumaya yardımcı olur ve yüzeyin mükemmel bir şekilde pürüzsüz kalmasını sağlar, böylece kabartma sırasında damgalamadan deri yamalara hiçbir kusur aktarılmaz.


Ekstra Derinliğe Ulaşmak


Damgalarımızın yükseltilmiş grafiklerinin derin olmasını istiyoruz, böylece onları deriye bastırdığımızda, pulların arkaları (malzemeyi kazıdığımız alanlar) da deriye baskı yapıp bir izlenim. Bu derinliğe ulaşmak için gravür işimizi ikinci kez yaptık. Elde edeceğiniz derinlik büyük ölçüde lazerinizin watt değerine ve damgalar için kullandığınız malzemenin türüne bağlıdır. 120 watt'lık sistemimiz için, iki geçiş işi güzelce yaptı. Daha düşük vatlı bir lazer kullanıyorsanız, üçüncü bir geçiş denemek isteyebilirsiniz.


Dikkate alınması gereken bir diğer faktör de, deboss etmekte olduğunuz malzemedir. Daha kalın bir malzemeniz varsa ve / veya daha derin bir izlenim edinmek istiyorsanız, yükseltilmiş grafiklerin ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar kalın olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Bununla birlikte, daha ince bir baskı gerektiren ince bir malzemeye sahipseniz, damganızın kalınlığı daha az endişe yaratır.


Birden çok geçiş çalıştırırken, makinenizin lensinin odak uzunluğuna bağlı olarak, ek bir geçiş yapmadan önce lazerinizin odağını hafifçe ayarlamanızı öneririz. Bir miktar kalınlık kazındığınız için, tablayı biraz yukarı çekmek, lazerinizin kazınan yüzeye odaklanmasını sağlayarak en kaliteli sonucu sağlar. Ayarlamanız gereken miktar, önceki geçiş (ler) de ne kadar malzeme kaldırıldığına bağlı olarak değişecektir ve bu, watt değerinize ve malzemenize bağlıdır, ancak her durumda, ayarlama muhtemelen küçük olacaktır.


Kesme ve Temizleme




Gravür aşaması tamamlandıktan sonra, pullarımızı keseceğiz.


Kesme Ayarları

Makine: 120 Watt CO2 Fusion Pro. Hız% 12 Güç% 100 Frekans% 100

(Makinenizin kılavuzunda önerilen malzeme ayarlarını kontrol ettiğinizden emin olun.)


İstediğimiz derinliği elde etmek için çok sayıda malzemeyi kazıdığımız için, damgalarımız oldukça kirli. Bunları lavabomuza geri götürüp artıkları temizleyeceğiz.


Temizlerken MDF damganızın suya maruz kalmasını sınırlamanızı öneririz. MDF emicidir ve önemli miktarda su parçalanmasına neden olabilir. Damgamız suya kısa bir süre maruz kaldı ve çok iyi dayandı, ancak kilometreniz değişebilir. Güvende olmak için, MDF damganızı kuru veya nemli bir fırça ile temizlemeyi tercih edebilirsiniz.


İşimiz bittiğinde, koruyucu maskelememizi de çıkaracağız.


Deri Parçaları Islatmak


Son hazırlık, deri yamalarımızı ıslatmayı içerir. Bu, her malzeme için gerekli olmayabilir, ancak bu yamalarla, kabartma işleminden önce onları suya batırmanın onları çok daha esnek ve damgalama sürecine daha açık hale getirdiğini gördük. Ancak bu uzun sürmedi; yamalarımızı bir dakika kadar ıslattık.



Damgalama


Şimdi damgalarımızı test etme zamanı.


Güzel ve derin bir izlenim elde etmek için, damgayı deriye çok sıkı bir şekilde bastırmamız gerekecek. Bunu başarmak için birkaç kıskaç kullanacağız, ancak bir mengene de çok işe yarar. Malzemelerimizi kelepçelerden korumak ve basıncı eşit olarak dağıtmak için birkaç tahta blok kullanacağız.



Bu baskıyı kısa ama uzun bir süre için uygulayacağız (birkaç dakika kadar işe yarayacaktır), ardından kıskaçları serbest bırakıp sonuçlarımızı göreceğiz.



Gördüğünüz gibi, hem MDF hem de akrilik bu yamalarla mükemmel sonuçlar verdi. Her iki malzeme de bize harika bir kalite işareti verdi, bu nedenle kullandığınız malzemeleri denemekten çekinmeyin. Akrilik daha pahalı bir seçenektir, ancak şeffaf akrilik kullanmak, damgamızdaki grafikleri görebilmemiz anlamına geliyordu ve bu da görüntülerimizi güvenle hizalamayı daha da kolaylaştırıyordu. Fiber lazer kullanıyorsanız ahşap veya Delrin hatta metal kullanmayı deneyebilirsiniz.


Onları bitirmeye yardımcı olmak ve biraz daha fazla kontrast sağlamak için debossed yamalarımıza biraz deri saç kremi uyguladık. Ham deri ile çalışıyorsanız, biraz deri boyası kullanmayı da düşünebilirsiniz. Gerçekten, gökyüzü sınırdır; yaratıcılığınızın parlamasına izin verin.


Bitirdiğimizde, çok belirgin bazı debossed yamalarımız olacak. İlk bakışta lazerden geldiklerini fark etmeyebilirsiniz, ama yaptılar! Emrinizde bir lazer makineniz varsa veya bir tane almak istiyorsanız, umarım bu proje size lazerlerin çok yönlü ekipman parçaları olabileceği başka bir yol göstermiştir. Bir sonraki projeye kadar, mutlu lazer kullanımı!





Lazer makinesiyle harika projeler yapmaya başlamakla ilgileniyor musunuz? Kazınmış ve kesilmiş örneklerle eksiksiz bir ürün hattı broşürü almak için bu sayfadaki formu doldurun veya daha fazla bilgi için aşağıdaki numarayı arayın. Bilgili satış personelimiz onlarca yıllık birleşik deneyime sahiptir ve başlamak için neye ihtiyacınız olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.


0212 320 26 60 pbx


www.carepromo.com

198 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page