Multi-Mat / Seklema Pantograf Tabla Matı Nedir ?
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Multi-Mat / Seklema Pantograf Tabla Matı Nedir ?

Pantograf Tablası için tutucu Mat


Seklema, gravür masanıza malzeme tutturmak için geliştirilmiş çift taraflı yapışkan bir paspastır. Yapışkan matın çift taraflı kaplaması, yapışkan bantlara veya diğer kenetleme yardımcılarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır.


Multi Mat / Seklema Plakaları


Pantograf ve router gibi mekanik oyma yapan makinelerin çalışma tablaları metaldir. Metal tabla üzerinde ABS gibi plakalar ile kazıma ve kesim yapılmak istendiğinde pantograf ve router hareket eden uç takılı kafa hareketi esnasında plakayı da hareket ettirerek kazıma ve kesim işleminin bozulmasına sebebiyet verebilir. İşte metal çalışma tablası ile plaka arasına iki yüzü de tutucu özelliklere sahip multi- mat / seklema adı verilen özel plakalar kullanılır.





Esnek 1/16" kalınlığında plastik sert bir iç malzeme üzerine her iki tarafı da ince özel kauçuk kaplama sahip bir mattır. Bu mat kaymayı ve yana doğru hareketi önler. Çift taraflı yapılı Multi-Mat olan Seklema, hem gravür tablasına hem de malzemeyi kendinde tutar. Çift taraflı bant, elektrik süpürgesi ile vakum veya kıskaç gerekmez. Yerine yerleştirilerek ve hafifçe aşağı bastırılarak kolayca çıkarılabilir ve yeniden takılabilir.



Multi mat plakalar kesim işleminde bıçak ayarlarına dikkat edilirse çok uzun süre kullanım imkanına sahiptir. Seklema kauçuk kaplaması ile metaller, plastikler ve kendinden yapışkanlı malzemeleri tutar. Seklema, bir silecek kullanılarak suyla kolayca temizlenebilir.


Seklema / Multi Mat plaklar ince lazer plakları kazıma ve kesimde ısı dolayısıyla bükülmelerini önlemek, pantograf ve router kayma ve bozulmadan etiket ve yaka kartı yapımı, künye markalanması gibi işlerde kullanılmaktadır.


Seklema multi mat


Seklema, multi mat ve diğer lazer / pantograf sarf malzemeleri hakkında detaylı bilgi için;

0212 320 26 60 pbx - www.carepromo.com

100 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page