Neden Lazerler, MakerSpace ve FABLab için En Popüler Araçlardır?
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Neden Lazerler, MakerSpace ve FABLab için En Popüler Araçlardır?

Bir lazer makinesinin makerspace, hackerspace veya fablab atölyelerinin vaz geçilmez olmasının dört nedeni.



Başarılı bir makerspace nasıl oluşturulur? Kullanıcıları atölye topluluklarına getiren alanlarda buluna araçlardır. Dolayısıyla alanınızda ne kadar çok kullanıcıya sahipse, alanınız o kadar başarılı olabilir. Üreticiler, ister yer ister para nedeniyle kişisel olarak sahip olamayacakları makinelere erişim arıyorlar ve makineler ne kadar çok yönlü ve benzersiz olursa kullanıcılar için o kadar iyi.


Bir makerspace'de lazer mi kullanmak istiyorsunuz? Adınızı listeye ekleyin! Pumping Station: One'daki Halkla İlişkiler Müdürü, Yönetim Kurulu Üyesi,Tasarımcı/Yapımcı Ray Doeksen'e lazeri kendi alanlarında en popüler ekipman parçası yapan şeyin ne olduğunu sorduk; "Bir Epilog Mini 24 de dahil olmak üzere iki lazerimiz var. Lazer kesiciler, diğer tüm makinelerden, hatta 3D yazıcılardan bile daha fazla, genellikle bir yapımcı alanındaki en popüler araçtır. Hızlıdırlar, nispeten kullanımı kolaydır ve bir projeyi hızla hayata geçirebilirler” cevabını aldık.



Yeni bir makerspace'in karşılaştığı en sık sorulan sorulardan biri, yatırımlarını nereye harcayacaklarıdır. CNC makinelerine, 3D yazıcılara veya lazerler bu konuda en öne çıkan cihazlardır. İdeal bir dünyada sınırsız bir bütçeniz olsa ve her oyuncağı oradan alabilseniz süper olurdu ama gerçek hayatta bütçeler bu seçenekleri kesinlikle kısıtlıyor. Oluşturulan MakerSpace alanları, üreticiler için her türlü uygulamalı, yüksek teknolojili araç ve kaynağı içermeye çalışırken, lazerin en popüler araçlardan biri olduğunu ezici bir şekilde duyuyoruz. Bu tür ekipmanların tümü birbirini çok iyi tamamlarken, bir lazer kesicinin daha çok aranmasının birkaç nedeni vardır.


Hız

Lazer kesiciler hızlıdır. Aslında, projenin boyutuna bağlı olarak, lazerle bir prototipi dakikalar içinde kesebilirsiniz. Sadece birkaç dakika içinde projenize bir gravür de ekleyin.



Kullanım kolaylığı

Lazerle ilgili eğitim çok hızlıdır. Çünkü tıpkı kağıda yazdırmak gibidir. Tasarımınız hazırlamak ve lazere göndermek için çoğu grafik tasarım programını kullanabilirsiniz. Eğitim, ya daha deneyimli kullanıcılar tarafından ya da kullanıcıların lazeri kullanmaya hak kazanmadan önce katılmalarını istediğiniz bir sınıf aracılığıyla gerçekleştirile bilir.


Malzeme Çok Yönlülüğü

Lazer, ahşap, akrilik, kumaş, mantar, kauçuk, deri ve çok daha fazlası gibi çok çeşitli malzemelerle çalışır. Kullanıcılar, hurda malzemeleri, halihazırda monte edilmiş ürünleri ve hatta ucuz oluklu mukavvaları kazıyabilir/kesebilir. 3D yazıcılar öncelikle plastiklerle çalışır. 3D filament genellikle uygun fiyatlı olsa da, özel filamentlere girerseniz fiyat etiketiniz artabilir.


Üye Alım

Üyeliği artırmak isteyen bir Kurucu iseniz, lazer bunu yapmanın en iyi yollarından birdir. Hazırlanmış işleriniz ve projeleriniz varsa tek yapmanız gereken malzemenizi yerleştirip başlatma butonuna basmak. Potansiyel üyeler, lazerin ne kadar hassas ve hızlı olduğu karşısında şaşıracaklar.


Bir lazer kesici, mevcut veya hazırlayacağınız alanınız için ne katabilir? Öğrenmek için bugün bizimle iletişime geçin ve bir Epilog makinesinin kuruluşunuza ne kadar inanılmaz bir katkı sağlayacağını şahsen görebilmeniz için size uygulamalı bir demo ayarlayalım.


www.carepromo.com - 0212 320 26 60 pbx

41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page