Epilog Lazer PhotoLaser ile Ahşap Üzerine Resim Gravürü Nasıl Yapılır?
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Lazer ile Ahşap üzerine Fotoğraf Gravürü Nasıl Yapılır ? - Epilog Laser PhotoLaser ile Fotoğrafları Ahşap Gravür için Hazırlama

Fotograflarınız ahşap malzeme üzerine lazer ile kazımaya uygun hale nasıl getirlir?

Hızlı ve kolay cevabı; PhotoLaser Plus. Epilog Laser tarafından sunulan PhotoLaser Plus; ahşap, akrilik, mermer, plastik ve diğer birçok malzeme için fotoğraf işlemenin hızlı ve kolay bir yoludur. Bu güçlü yazılım paketi ve Epilog Laser sisteminiz ile fotoğrafları kazırken harika sonuçlar elde edin!


PhotoLaser Plus kullanarak fotoğrafları gravür için nasıl hızlı bir şekilde hazırlayacağınızı öğrenin.




Photolaser Plus ile lazer  gravür

PhotoLaser Plus ile müşterilerinizin en ayrıntılı fotoğraf anılarını manzara, az veya çok pozlanmış görüntüler gibi lazerle yeniden üretilmesi zor olanları bile başta ahşap olmak üzere pek çok malzemeye kazıyabilirsiniz. PhotoLaser Plus, fotoğraf gravür projelerinizdeki tahminleri ortadan kaldırır. Fotoğrafınız işlendikten sonra, önerilen malzeme ayarlarımızı kullanarak lazere yazdırmanız yeterlidir.


Photo Laser Plus ile Ahşap Gravür için Fotoğrafı Hazırlama

PhotoLaser Plus'a bir fotoğraf aktararak başlayın. İçe Aktar seçeneğini seçin.


Epilog Laser Photo  Laser

Ardından bir fotoğraf seçin.



seçim ekranı

Şimdi fotoğrafı yerleştirmek için çalışma alanına tıklayın.


photo laser

Ardından, görüntüyü gravür parçasına uyacak şekilde yeniden boyutlandırın. Bu örnekte, gravür parçamız 6" x 4" boyutlarındadır.


photolaser plus

Fotoğraf iş parçasına uyacak şekilde yeniden boyutlandırıldığında, DPI değerini lazerde kullanacağınız çözünürlükle aynı olacak şekilde yeniden örnekleyin. Bu örnek için, bu fotoğrafı 600 DPI'da kazıyacağız. Ekranın üst kısmındaki Görüntü menüsünden 'Görüntü Boyutu' seçeneğini seçin.


resim gravürleme

Hem yatay hem de dikey çözünürlük için 600 girin ve Uygula'ya tıklayın.


dpi ayarlama

Şimdi geriye kalan tek şey önceden ayarlanmış malzeme filtrelerini fotoğrafa uygulamak ve fotoğrafı lazere gönderme.


Photo Laser Plus programında Filtreleri Uygulama


Malzemenizin filtrelerini uygulamak için, üst ekrandaki Dönüştür menüsünden 'Foto Lazer' > 'Etkileşimli'yi seçin.



Photo Laser Plus programı

'Fotoğraf Lazeri' paneli açıkken solda orijinal fotoğrafı ve sağda fotoğrafın sonradan işlenmesinin düşük çözünürlüklü bir örneğini görebilirsiniz.


Photo Laser Plus

Panelin sağ alt tarafına yakın bir yerde 'Beyaz hariç' ve 'Orijinali sakla' seçeneklerinin işaretli olduğundan emin olun. Bu, orijinal fotoğrafın daha sonra başka bir malzeme için işlenmesini kolaylaştıracaktır.


photo laser Plus

Ardından, 'Klasör Aç' simgesine tıklayın ve akrilik, anodize, oyulabilir plastik, cam, deri, mermer veya ahşap arasından seçim yapın.



Materyal seçimi

Bu örnek için, büyük seçeneğini ve ardından 'Aç' düğmesini seçin. PhotoLaser filtreleri uygulamayı ve önizleme penceresini güncellemeyi tamamladığında, işlemi sonlandırmak için 'Tamam' düğmesine tıklayın.


Photolaser Plus

Epilog Lazere Yazdırma


Şimdi, fotoğrafı PhotoLaser Plus'tan yazdırın veya 'Görüntüyü Dışa Aktar' özelliğini kullanarak fotoğrafı dışa aktarın ve bazı son eklemeler için fotoğrafı en sevdiğiniz grafik düzenleme programına getirin.



Epilog Laser Photolaser Plus

Bu örnekte, fotoğrafı PhotoLaser Plus'tan basacağız ve ardından size harika yeni Fusion Pro özelliklerinden biri olan IRIS™ Kamera Konumlandırma sistemini göstereceğiz.


Epilog Laser Fusion Pro Lazer


Iris Kamera

'Dosya' menüsünden 'Yazdır'ı seçin, ardından yazıcı seçeneklerinden 'Epilog Engraver'ı seçin ve 'Tamam'a tıklayın.



dithering


ahşap garvürlemeye hazırlanmış resim

Yeni Fusion Pro ve Dashboard ile, resmi sisteme yerleştirilmiş olan parçanın üzerine sürükleyip bırakmanız yeterlidir. Malzeme için ayarları yapın ve işi lazere göndermek için yazdır düğmesine basın.



Iris kamera konumlama


Epilog Laser Dashboard arayüz

Lazerde, gravürü başlatmak için 'Go' düğmesine basmanız yeterlidir.


ahşap gravür

Müşterilerinizin en sevdiği fotoğrafları çarpıcı ayrıntılarla çoğaltmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. PhotoLaser Plus, resmi lazer için hazırlarken harcadığınız zamanı azaltır ve öngörülebilir, yüksek kaliteli sonuçlar üretmeyi kolaylaştırır. Bir Epilog Lazer sistemi ve PhotoLaser Plus ile fotoğrafları ahşap, mermer, kaplamalı metaller, akrilik, cam ve daha fazlası üzerinde çoğaltabilirsiniz.


Fotoğraf kazınmış ahşap


Ahşap gravürleme Epilog Laser sistemleri ile yapabilceklerinizden sadece birisi. Epilog Laser sistemleri ile daha fazla neler yapabileceğiniz hakkında detaylı bilgi için;0212 320 26 60 pbx nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page