Lazer kazıma / kesme ile ilgili en çok sorulan 10 Soru ve İpuçları
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Lazer kazıma / kesme ile ilgili en çok sorulan 10 Soru ve İpuçları

Lazer sistemleri günümüzde giderek yaygınlaşan cihazlar olup uygulama alanları da sürekli genişlemektedir. Lazerler ile ahşap, deri, cam, akrilik gibi farklı materyaller ile çalışma imkanı varken bu materyaller üzerinde en iyi sonucu almak bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir.


Daha başarılı bir lazer kazıma sonucu için sıklıkla lazer sistemlerinden kullanılan materyaller hakkında en çok sorulan 10 soru ve İpuçlarımızı aşağıda bulabilirsiniz.



Ahşap gravür lazerlerde sıklıkla yapılan uygulamalardandır.



1. Sert ağaç gravürü için ipuçları nelerdir ?

  • Ahşabı maskelemek! Maskeleme, kazınmış alanlara sızan kalıntıların azaltılmasına yardımcı olur ve kolay temizlik sağlar.

  • “Aşağıdan yukarıya” gravür yönü kazımayı kullanın. Epilog Lazer sistemi ara yüzünden yer alan bu özellik kullanıcılara yukarıdan aşağıya oyma yapmak yerine tasarımın altından yukarıya doğru kazıma yapmalarını sağlayan bir özelliktir. Ayrıca lazer kafası hareket ettikçe gravür alanına çekilen duman ve kalıntıların azaltılmasına yardımcı olur.

  • Kenarlarını zayıf asidik özellikli sitrik asit bazlı temizleyiciler ile temizleyin.



Cam bardaklar lazerler ile kolay bir şekilde kişiselleştirilebilir.


2. Cam markalama yapmayı istiyorum, Öneri verir misiniz?

İlk olarak, tüm camların aynı bileşenlerden yapılmadığını unutmayın. Harika bir gravür elde etmek için daha pahalı camlara ihtiyacınız olduğunu düşünebilirsiniz, ancak durum her zaman böyle değildir. Müşterilerimizin çoğu, restoran tedarikçilerinden veya indirimli mağazalardan cam eşyaları kullanıyor. Pahalı özel katkılı camlar lazer ile markalama da iyi sonuçlar vermeye biliyor.


Ayrıca düzgün kontrastlı bir markalama yüzeyi elde edilmesine yardımcı olacak aşağıdaki ipuçlarını da geliştirdik:


  • 300 DPI civarında daha düşük bir çözünürlük kullanmak, kazımakta olduğunuz noktaları ayırdıkça cam üzerinde daha iyi bir sonuç verir.

  • Gravür kalitesini iyileştirmek için grafiğinizdeki siyahı %80 siyah olarak değiştirin.

  • Epilog yazıcı ara yüzündeki Jarvis markalama deseni ile markalama yapmak (bu seçeneği ara yüzdeki raster hızı ve güç ayarları altında bulabilirsiniz) daha pürüzsüz bir sonuç sağlamaya yardımcı olacaktır.

  • Bazı kulanıcılar, gravür alanından biraz daha büyük, ince, ıslak bir gazete kağıdı veya kağıt havlu uygulamanın da ısı dağılımına yardımcı olduğunu ve gravürü iyileştirdiğini düşünüyor. Sadece uygulandıktan sonra kağıtta kırışıklık olmadığından emin olun.

  • Parmağınız veya kağıt havluyu kullanarak, kazınacak alanın üzerine ince bir kat sıvı bulaşık sabunu uygulayın. Bu, gravür sırasında ısıyı dağıtacaktır.

  • Cam kırıklarını gidermek için alanı sünger veya benzeri bir şeyle parlatın.


Mimari maket ve 3d model uygulamaları gittikçe yaygınlaşmakta



3.Kontrplak veya balsa üzerine gravür yapmak için ipuçları nelerdir?


Genel olarak konuşursak, bu malzeme kazımadan çok lazerde kesim amaçlı kullanılmaktadır. Gravür için, kılavuzumuzda önerilen ahşap gravür ayarlarıyla başlamanızı öneririz. Kontrplak, içinde bulunan çeşitli yapıştırıcı katmanları nedeniyle kesim açısından yanıltıcı ve tutarsız olabilir. Balsa çok güzel kesildiği için birçok müşterimiz bu aracı çeşitli tiplerde modeller oluşturmak için kullanıyor.



Kişiselleştirilmiş deri yastık kılıfları ev dekorasyonunda iyi bir seçenek


4.Deriyi kazıyarak işimi genişletmeyi düşünüyorum. Bunu yapmak zor olacak mı?


Hiç de değil! Deri lazerle ile kolayca kazıyıp kesebilirsiniz! Pek çok lazer kulanıcısı kişiye özel deri ajandalar, bardak altlıkları ve çok daha farklı promosyon ürünleri üretmektedir.



Kişiye Özel Deri ajandalar promosyonların vazgeçilmezleri arasında.


5. Deri üzerine gravür yapmak için en iyi ayarlar nelerdir?

Bu, makinenize ve güç (watt) değerine bağlı olacaktır. Ama Epilog 'un kullanım kılavuzunda önerilen "deri" ayarlarıyla başlayabilirsiniz. Şüphe duyduğunuzda, nispeten yüksek bir hız ve düşük güçle başlayın. Markalanan öğeyi yerinden hareket ettirmezseniz, biraz daha güç eklemek veya hızı azaltmak ve istediğiniz görünümü elde edene kadar işi tekrar çalıştırın.




6. Malzemeleri israf etmekten nefret ederim. Diğer projelerden artan hurda parçalarını nasıl kullanabilirim ?


Hurda malzemeler yalnızca yeni projeler oluşturmak için değil, aynı zamanda fotoğraflar gibi daha zorlu gravürler için uygulama parçaları olarak kullanmak için de harikadır. Müşterilerin küçük akrilik kenar aydınlatmalı tabelalar, süs eşyaları, isim etiketleri ve çok daha fazlası gibi her türlü şeyi hurdadan yaptığını gördük!





7. Bir Mac'im var. Epilog Lazer ile kullanabilir miyim?


Epilog sistemleri, herhangi bir Windows tabanlı grafik tasarım yazılımıyla çalışır, bu nedenle müşterilerimizin çoğu bir PC ve CorelDRAW programını seçer. Sıkı MAC kullanıcıları, lazerlere sistemlerinden güç sağlamak için genellikle Parallels veya Bootcamp gibi yazlımlar kullanır veya yeterli bir PC satın alır ve bu makineyi yalnızca lazere tahsis ederler.





8. Uygun bakım için herhangi bir ipucu var mı? Makinemi nasıl ve ne zaman temizlemeliyim?


En büyük bakım tavsiyesi, sisteminizi, özellikle de optikleri temiz tutmaktır. Temiz optikler, lazerinizin en hassas kazıma ve kesme sonuçlarını üretmesini sağlamaya yardımcı olur. Diğer bakım faaliyetleri, makinenizin modeline bağlı olacaktır ve kullanıcı el kitabında ayrıntıları ile verilmiştir. Bakım videolarını çevrimiçi eğitim sitemizde ve bilgi tabanımızda da bulabilirsiniz.




9. Hazır giyim uygulamaları ile lazer yatırımımı maksimize edebilir miyim?


Kesinlikle. Epilog sistemleri her türlü kumaşı hem kesebilir hem de direkt olarak aşındırabilir. Kullanıcıların polar yelekler, deri ceketler, önlükler, peçeteler ve daha fazlasını kazıdığını gördük.




10. Deneme yapabileceğim ucuz malzemeler önerebilir misiniz?


Hız ve güç ayarlarını test etmek, farklı çözünürlükleri denemek vb. için hurda malzemeler çok kullanışlıdır. Kullanıcılarımızın çoğu, test etmek için ucuz ahşap ve fayans (seramik, mermer, vb.) için büyük hırdavat mağazalarını ziyaret ederler. İkinci el mağazaları, birçok farklı düşük maliyetli malzeme bulmak için harika yerlerdir. Ek olarak, ucuzluk mağazaları perakendecilerinde genellikle güzel bir şekilde kazınmış cam eşyalar (bira bardağı, şarap kadehi, bira bardağı vb.) bulabileceğiniz yerlere en güzel örnektir.


Lazer sistemleri hakkında aklınıza takılan daha fazla soruların cevapları için;

0212 320 26 60 pbx - www.carepromo.com

bizlere ulaşabilirsiniz.

372 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page