Lazer Üretim Verimliliğinizi En Üst Düzeye Çıkarmak için Altı İpucu
top of page
  • Yazarın fotoğrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Lazer Üretim Verimliliğinizi En Üst Düzeye Çıkarmak için Altı İpucu

Lazerde geçirdiğiniz zamandan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için bu ipuçlarını kullanın!



Lazerinizi mümkün olduğunca verimli çalıştırıyor musunuz ?

Lazer kazıma ve kesme sistemleriyle ilgili harika şeylerden biri, bir deseni ne kadar hızlı kazıyabilecekleri veya en karmaşık tasarımı bile nasıl kolayca kesebilmeleridir. Yine de lazer operatörleri her zaman üretkenliği artırmanın yollarını aramaktadır. Lazerinizi en yüksek potansiyelde çalıştırdığınızdan emin olmak için kullanabileceğiniz birkaç ipucu ve püf noktası burada.



1. Birden çok ürünü toplu iş halinde kazıyın


Üretim süresini azaltacak en önemli etkenlerden biri tablayı doldurup çok ürün ile çalışmaktır. Plakalar veya bardak altlıkları gibi aynı veya benzer tasarıma sahip birden fazla ürünün gravürlenmesini gerektiren bir projeniz varsa, bir seferde bir tane yerine birden fazla parçayı aynı anda yazdırın. Gruplar halinde gravür yaparak, kullanıcıların zaman tasarrufunda %37'ye varan artış elde ettiğini gördük. Bir kerede kaç tane kazıyabileceğiniz, lazerinizin çalışma tablanızın boyutuna bağlı olacaktır. Bu nedenle bunu yapmak için grafik tasarım programınızdaki sayfa boyutunu lazerinizin tam masa boyutuna uyacak şekilde genişletmeniz gerekir. Daha sonra tüm tablayı belirli bir parçayla doldurabilir ve hepsini tek seferde kazıyabilirsiniz. Öğeleri uygun şekilde yerleştirmek için bir tepsi ve kalıp sistemi kullanmak da yardımcı olabilir.





2. Çözünürlüğü ayarlayın


Çözünürlük, verimi artırmak istediğinizde göz önünde bulundurmanız gereken başka bir faktördür. Herhangi bir gravür işinde net bir görüntü önemlidir, ancak DPI ne kadar yüksek olursa, bir ürünün gravürlenmeside o kadar uzun sürer. DPI, inç başına nokta sayısını ifade eder ve DPI ne kadar yüksek olursa, kazınmış noktalar birbirine o kadar yakın olur. Yüksek dpi çözünürlük ile son derece ayrıntılı bir oyulmuş görüntüyle sonuçlanır, ancak istediğinizden daha uzun sürebilir. Gravür çözünürlüğünüzü biraz düşürerek zaman tasarrufunuzu %33 veya daha fazla artırabilirsiniz. Daha düşük bir çözünürlüğü dengelemek için Epilog yazdırma sürücüsünde bulunan farklı dithering kazıma desenlerini kullanmayı düşünebilirsiniz. Dithering adı verilen bu kazıma desenleri daha düşük DPI ile görülebilen görsel nokta desenlerini alır ve bunları rastgele hale getirerek daha düşük çözünürlüğü gizler. Doğru çözünürlük ve dithering kazıma deseni kombinasyonunu bularak hem iyi görünen hem de üretilmesi daha az zaman alan bir sonuç elde edebilirsiniz.






3. Renk Eşlemesi (Color Mapping) özelliğini kullanın


Gravür zamanından tasarruf etmek için renk eşlemeyi de kullanabilirsiniz. Diyelim ki her biri yaklaşık 20 isim olan üç sütunlu bir tasarımınız var. Varsayılan olarak, lazer bunu tek bir görüntü olarak görür ve lazer kafası, yazdırmak üzere gönderdiğiniz tüm grafiği oymak için sütunlar arasındaki beyaz boşluk üzerinde hareket eder. Renk eşlemeyi kullanmak, her sütuna farklı bir renk ve ilişkili bir gravür sırası atayarak tüm bu boşlukları atlamanızı sağlar. Bu yöntemle, lazer her seferinde bir sütunu kazır, yalnızca bir sonraki ad grubuna geçme zamanı geldiğinde sütunlar arasındaki beyaz boşlukta seyahat eder. Bu yaklaşım, kazıdığınız öğelere bağlı olarak size %43'e varan oranda tasarruf sağlayabilir.





4. Ürünleri Önceden Gravürleyin


Özelleştirme son derece popüler ve bu nedenle harika bir iş fırsatıdır, ancak tek seferlik işler çok verimsiz olabilir. Aynı öğeyi birden çok kez kazımak için aynı tasarımı tekrar tekrar yüklemek, üretim sürenizin çoğunu tüketebilir. Bireysel siparişler gelmeden önce popüler ürünlerin envanterini önceden gravürlemenizi öneririz. Örnek olarak bu kesme tahtasını alın. Bu tasarımın ana grafiklerini bir grup kesme tahtası üzerine kolayca önceden oyabilirsiniz. Bir sipariş geldiğinde, önceden oyulmuş panolardan birini makineye geri koyun ve bir aile adı veya başka bir özel ifade ekleyin. Bu küçük ekleme, tüm tasarımı yeniden yazdırmaya kıyasla çok az zaman alacaktır. Çabalarınızı ön plana alarak günlük iş akışınızdaki darboğazları önleyebilirsiniz.




5. Merkez Gravürleme (Center Enrgaving) Özelliğini kullanın


Başka bir ipucu, telefon, ödül veya metin veya grafik gerektiren herhangi bir projede ürün üzerinde özel işleri hızlı bir şekilde ayarlamak için merkez gravüreleme (center engraving) özelliğini kullanmaktır. Merkez gravür, her biri için özel bir şablon oluşturmak zorunda kalmadan farklı boyuttaki öğelerle çalışmayı kolaylaştırır. Bu özellik, kullanıcının lazeri elle oyulan nesnenin merkezine hareket ettirmesine olanak tanır. Merkez noktasını yeni başlangıç ​​konumu olarak ayarlayın ve lazer bu noktayı grafiği doğru şekilde yerleştirmek için kullanacaktır. Özel dosyalar ve düzenekler ayarlamakla karşılaştırıldığında, bu yöntem size çok zaman kazandıracak!




6. Job Manager'ı kullanın


Yararlanmanızı önerdiğimiz son şey, Epilog Job Manager yazılımıdır. Job Manager, lazer işleme iş akışınızı kolaylaştırmanın kolay bir yoludur. Bu, kayıtlı işlerinize, malzeme veri tabanına ve çok daha fazlasına erişmenizi sağlayarak inanılmaz bir zaman tasarrufu sağlar. Bir düğmeye dokunarak işleri kolayca bulup tekrar yazdırmanız için kolay yoldur.




İster işe yeni başlayan biri olun isterseniz daha deneyimli lazer operatörleri için birçok kaynağımız var. Lazerinizde pratik yapmak veya yeni kreasyonlar için ilham kaynağı olmak için kullanabileceğiniz ücretsiz grafik dosyalarını içeren geniş bir proje kütüphanesini görüntülemek için Örnekler Kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz!


Umarım bu ipuçları ve püf noktaları, gravür/kesme maceralarınızı daha az zaman kaybı ile daha üretken hale getirmenize yardımcı olur. Mutlu lazerlemeler!


Daha ayrıntılı bilgi için;

0212 320 26 60 pbx - www.carepromo.com

210 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page