Lazerde Renk Haritaları ( Color Mapping) ile Kesim ve Kazıma Yapma - Lazerde Color Mapping Tekniği Kullanarak Akrilik Yılbaşı Süsü Kazıma ve Kesme
top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıGökhan Yılmaz - Care Promo

Lazerde Renk Haritaları ( Color Mapping) ile Kesim ve Kazıma Yapma - Lazerde Color Mapping Tekniği Kullanarak Akrilik Yılbaşı Süsü Kazıma ve Kesme

Lazerle kazınmış ve kesilmiş akriliği katmanlandırarak yılbaşı ağacı için çarpıcı süsler oluşturabilirsiniz. Üstelik bu süsleri aile adı, özel tatil tebriği, tarih ve çok daha fazlasıyla kolayca özelleştirilebilir. Kazınmış buzlu akriliği katmanlara ayırarak Yılbaşı ağacı ışıklarınızda güzel bir şekilde yansıyan benzersiz tasarımlar elde edebilirsiniz. Bu süs yapımında aynı iş içinde farklı güç ve ayarlar ile kazınmış ve kesilmiş bölümler elde etmenin kolay yolu olan renk haritalaması (color mapping) tekniğini de nasıl kullanacağınızı öğrenmek için videoya göz atın ve aşağıdaki adımları takip edin.





Frosted-Acrylic-Christmas-Ornaments
.zip
ZIP dosyasını indir • 1.72MB

Örnek Tasarım Dosyası


1.Adım: Hazırlık

3M 300LSE yapışkandan üç parça kesin: 9", 8,5" ve 6". 300LSE'nin her katmanda görünmeden buzlu akriliğe uygulanabilecek en iyi yapıştırıcı olduğunu gördük. 9 inçlik parçanızı kırmızı akrilik tabakanın bir tarafına uygulayın. Beyaz akriliğin bir tarafını 8,5 inçlik ve yeşil akrilik parçalarından birinin bir tarafındaki 6 inçlik bantı yapıştırın.



Hazırlık


2. Adım: Tasarımı Hazırlayın

Dosyanın alt kısmında beş sekme vardır. İlk dört sekme, üzerinde çalıştığınız akrilik parçaya karşılık gelir. Sekmelerden biri yapışkan arkalıklı yeşil akrilik için, diğeri yapışkan olmayan tabaka içindir. Son sekme, tamamlanmış süslemenin nasıl monte edildiğini gösterir.



Dizayn


3. Adım: Kırmızı Akrilik Gravürleme ve Kesme

Kırmızı sekmesini seçin. Sayfanın sol tarafındaki öğeler akriliğin yapışkan kısmından, sağ taraftaki Noel Baba şapkaları ise akriliğin yapışkan olmayan kısmından kesilecektir.



Kırmızı Akrilik Dizayn


4. Adım: Dosyayı lazere yazdırma

"Geçerli Sayfa "yı seçerek dosyayı yazdırın. Bunu yapmazsanız, tüm sekmeler tek seferde Lazer Panosuna gidecektir.



Yazdırma


5. Adım : Gravür Ayarlarınızı Uygulayın

Kamera görüntüsü, yapışacak öğelerin daha önce yerleştirdiğimiz yapışkan tabakanın üzerine yerleştirilmesini sağlamaya yardımcı olacaktır. Gravür işlemini renklere göre ayırın, böylece siyah ve mavi katmanlar iki işleme ayrılır. Mavi katman için daha derin bir gravür istiyoruz çünkü ek bir akrilik katmanın altında olacak. Lazer Panosunda Metin/Clipart Gravürü 500 DPI ayarını seçin. Siyah işlem buzlu efekti oluşturmak için hafifçe kazınacaktır, bu nedenle gücü önceki ayarın yaklaşık 1/3'üne düşürün. Bu ayarı ayarladıktan sonra Gösterge Tablosunda özel bir Buzlu Akrilik Kazıma ayarı olarak kaydedebilirsiniz. İhtiyacımız olmayacak Kırmızı katman işlemini kapatın.


Irıs Kamera


6. Adım: Vektör Kesim Ayarlarınızı Uygulayın

Açık mavi çizgiler ve siyah çizgiler iki ayrı işlemde olacak şekilde Vektör işlemini renklere göre yerleştirin. Açık mavi, ek katmanın yerleştirilmesine yardımcı olmak için akrilik yüzeyinde hafifçe işaretlenecek ve siyah işlem kesilecektir. Açık vektör aşındırma için %100 hız, %20 güç ve %100 frekans kullandık. Bu ayarı ayarladığınızda, Akrilik Hafif Vektör Aşındırma olarak özel bir malzeme ayarı olarak kaydedebilirsiniz. Siyah vektör çizgileri ile işlem için "1/8" Akrilik Kesme Malzeme" ayarını kullandık. Dosyayı lazere yazdırın.


Vektör Ayarları


7. Adım : Beyaz Akrilik Levhanın Hazırlanması


Dosyada Beyaz sekmesini seçin, Lazer Panosuna yazdırın ve işlemleri ayırmak ve malzeme ayarlarınızı seçmek için 5. ve 6. adımları tekrarlayın, ardından geçerli sayfayı lazere yazdırın.


Beyaz Akrilik


8. Adım : Yeşil Akrilik Levhanın Hazırlanması


Yeşil akrilik için iki sekme vardır, biri yapışkan arkalıklı sayfa için ve diğeri arkalıksız sayfa için. Yeşil Yapışkan sekme dosyasını lazere gönderin, geçerli sayfayı seçin ve renge göre ayırın. Yeşil işlemi kapatın ve Akrilik Kesim 1/8" malzeme ayarını kullanın. Bu dosya için başka bir işleme gerek yoktur. Ardından Yeşil Yapışkan Olmayan sekmesini açın ve işlemleri renklere göre ayırmak ve malzeme ayarlarınızı seçmek için 5-6 adımlarını tekrarlayın.


YeÅŸ,l akrilik


9. Adım : Süsleri Birleştirin


Uygun süslemeye uygulamak için parçaların yapışkan desteğini çıkarın. Tamamlanmış süslerin nasıl birleştirildiğini görmek için Tamamla sekmesini ve her bir parçayı hizalamak için ışık vektör çizgilerini kullanabilirsiniz.


Yılbaşı Süsü

Artık özel lazer kesim akrilik süslerinizi kullanmaya hazırsınız!



Akrilik Süsler

Akrilik süslerin pazarlanması, süslerinizin tasarımına, temasına ve tarzına bağlı olarak çeşitli kitleleri hedefleyebilir. İşte dikkate alınması gereken bazı potansiyel hedef pazarlar:


Tatil Alışverişi Yapanlar:

Akrilik süslerinizi Yılbaşı gibi tatiller için şenlikli süslemeler olarak konumlandırın.

Anlamlı hediyeler olarak kullanılabilecek benzersiz ve kişiselleştirilmiş tasarımları vurgulayın.


Etkinlik Planlayıcıları:

Partiler veya kurumsal toplantılar gibi etkinlikler planlayan profesyonelleri veya bireyleri hedefleyin.Etkinlik dekoru veya hediyelik eşya olarak kullanılabilecek özelleştirilebilir veya temalı akrilik süsler sunun.


Hediyelik Eşya Dükkanları:

Akrilik süslemelerinizi benzersiz ve özelleştirilebilir hediyeler olarak sunmak için yerel veya çevrimiçi hediyelik eşya dükkanlarıyla ortaklık kurun.

Perakendeciler için toplu indirimler sunmayı düşünün.


Kurumsal Hediyeler:

Akrilik süslerinizi özellikle tatil sezonunda müşteriler, çalışanlar veya iş ortakları için ideal kurumsal hediyeler olarak konumlandırın. Şirket logoları veya kişiselleştirilmiş mesajlarla özelleştirme seçenekleri sunun.


Çevrimiçi Pazar Yerleri:

Daha geniş bir kitleye ulaşmak için Etsy, Amazon gibi çevrimiçi platformları veya kendi e-ticaret web sitenizi kullanın.Ürünlerinizi sergilemek ve potansiyel müşterilerle etkileşim kurmak için sosyal medyadan yararlanın.


Okullar ve Eğitim Kurumları:

Bağış toplama etkinlikleri için veya sınıflar için dekoratif öğeler olarak okulları veya eğitim kurumlarını hedefleyin.


Daha büyük siparişler için toplu fiyatlandırma sunun.

55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page